Поиск по этому блогу

воскресенье, 16 мая 2010 г.

Невеликий екскурс в історію будівництва гаража.

На жаль на даний час в будівництві гаража виникла пауза невеличка, повязана із небудівельною погодою - вже тиждень йдуть дощі. Заодно скористаюсь нагодою і докуплю ще будівельних матеріалів - піску, мучки, щебеню.
Цементу ще півтори тонни залишилось від попереднього завозу, і на мурування стін із каменю повинно вистачити. Всього цементу від початку будівництва куплено 60 мішків. Одну тонну, по 45 грн/мішок, придбав в місцевому магазині. Пізніше ще дві тонни (40 мішків), випала нагода придбати по 37,5 грн/мішок - машина везла цемент прямо із Кам"янець-Подільського цементного заводу.
Користуючись нагодою, як і пообіцяв в попередньому пості, коротко опишу початок будівництва гаража.

Ось загальний вигляд котловану під гараж перед копанням ями на фундамент:

Почав зачищати територію для розмітки фундаменту:

Під хатою складено весь камінь, що витягнули з землі, як валили погред старий:

Десь за тиждень котлован під фундамент викопано:

Виникла проблема - куди діти вийняту з котловану землю. Як видно на фото - її досить багато. На даний момент грунт тимчасово перевіз на інше місце на подвір"ї, а в майбутньому планую її використати, щоб порівняти трохи подвір"я.
Кум позує:

Фоток, як бутували фундамент каменем, на жаль немає. Щось не додумався, що то ще маю колись на блозі цей процес розписувати ;).
Забутували практично весь фундамент каменем, з використанням бетону, протягом одного дня. Із робочої сили було задіяно 4 робочих: я, кум Сергій, та два підносчики, молоді місцеві хлопці, брати, Андрій та Вова.
Слід відмітити, що будували в суботу. На другу суботу в тому ж складі, бутування фундаменту було закінчено, покладена опалубка, і залятий пояс бетонний з арматурою вже "під нуль".
Ось така історія.
Дальше будуємо стіни.
Ще забув відмітити, що під час бутування фундаменту, в фундаменті залишені два отвори в землі. Один - має бути підведена вода, другий на каналізацію. Туалет в мене в гаражі навряд чи буде, а от умивальник поставити - не помішає.

P.S. Чуть не забув! Більше фоток з будівництва викладено в веб-альбомі .

Комментариев нет:

Отправить комментарий